متخصص داخلی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تغذیه سالم، متناسب با فصل و مناسب را در فصول گرم سال باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان ، دکتر طوس کیانی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به شیوع بیماریهای گوارشی در مسافرتها به ویژه در فصل بهار و تابستان اظهار کرد: کم توجهی به رعایت نکات بهداشتی و غذایی عامل اصلی این بیماریهاست که عمدتا از طریق باکتریها یا ویروسها وارد دستگاه گوارش میشوند.
وی تصریح کرد: برخی از بیماریهای گوارشی از طریق ویروسها با رعایت نکردن بهداشت، آلوده بودن دست یا غذاها منتقل میشود، برخی دیگر از این بیماریها با توکسین و سم تولید شده در غذاهای مانده و فاسد ایجاد میشود که منجر به استفراغ و اسهال شدید میگردد و دسته دیگری از بیماریها به دلیل عدم توجه به نکات بهداشتی در طبخ غذا و یا آب آلوده از طریق باکتریها به بدن فرد منتقل میشوند.
متخصص بیماریهای داخلی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با بیان اینکه مصرف غذای سالم و تهیه کردن از مراکز معتبر و بهداشتی میتواند از شیوع بیماریهای گوارشی ممانعت به عمل آورد گفت: رعایت بهداشت و شستن مرتب دستها با آب و صابون راهکاری ساده و در دسترس برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهایب گوارشی است که باید مورد توجه بیشتر واقع شود.
وی بر ضرورت مصرف غذاهای پخته تأکید و تبیین کرد: غذاهای آماده گزینه مناسبی برای مصرف در فصول گرم سال به ویژه در مسافرتها نیستند همچنین باید از مصرف غذاهای خام و نیم پخته، فست فود به ویژه فست فودهای بین راهی در شرایط غیرایمن پرهیز کرد.
دکتر طوس کیانی همچنین با اشاره به اینکه لازم است تاریخ مصرف مواد غذایی حتی نوشیدنیها در زمان خرید مورد توجه قرار گیرد خاطرنشان کرد: مصرف میوه و آب بیشتر از دیگر ضروریاتی است که در برنامه غذایی فصول گرم سال باید جایگاه ویژه داشتهای باشد، به ویژه در ایام خاص مثل ماه رمضان یا مسافرت میتوان با مصرف آب و میوه بیشتر از ابتلا به مسائلی مثل یبوست جلوگیری کرد.