زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
دانشگاه علوم پزشکی همدان
زبان FA EN AR
  • تاریخ انتشار : 1401/06/27 - 13:40
  • تعداد بازدید : 470
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 86
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بزرگترین خیر از دیدگاه فرزند مرحوم فرشچیان

بانو پروین فرشچیان فرزند مرحوم محمدعلی فرشچیان که نامی ماندگار در حوزه امور خیر دارد، از دیدگاه پدرش به زندگی و امور خیرخواهانه می‌گوید و معتقد است «بزرگترین خیر برای بانوان سازندگی در خانواده و امور خیرخواهانه است».





بانو پروین فرشچیان فرزند مرحوم محمدعلی فرشچیان که نامی ماندگار در حوزه امور خیر دارد، از دیدگاه پدرش به زندگی و امور خیرخواهانه می‌گوید و معتقد است «بزرگترین خیر برای بانوان سازندگی در خانواده و امور خیرخواهانه است».


بزرگترین خیر از دیدگاه فرزند مرحوم فرشچیان





به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، بنیاد مرحوم محمدعلی فرشچیان نامی ماندگار در حوزه خیریه کشور است که این میزان سخاوت و بخشندگی را وامدار اتصال به ذات باریتعالی مبدأ سخاوت و توسل به ائمه‌اطهار به ویژه امام حسین‌(ع) است.


خانواده فرشچیان که از دوران کودکی با آوای دعای صباح حضرت امیرالمومنین علی(ع) قرائت شده توسط مرحوم فرشچیان هر روز خود را آغاز می‌کردند به برکت این دعا ضمن وسیع‌تر شدن رزق و روزی در میان مردم عزیز و محترم بوده و هر روز منشا کارهای خیرخواهانه هستند به طوری که امروزه بیمارستان‌ها و مدارس متعددی به نام بنیاد فرشچیان است. 


مرحوم فرشچیان و همسرش در سختی‌ها مثبت‌نگر بودند 


بانو پروین فرشچیان فرزند مرحوم محمدعلی فرشچیان ریشه اصلی این میزان سخاوت و بخشندگی را پدر و مادری با ویژگی‌های خاص از جمله بخشندگی و سخاوت و همراه در امور مثبت و سازنده زندگی می‌داند و می‌گوید: مرحوم محمدعلی فرشچیان و همسرش سختی‌های زندگی را با همفکری و همراهی یکدیگر پشت سر گذاشته و راه مثبتی برای پیشبرد امور می‌یافتند.


مرحوم محمدعلی فرشچیان بزرگمردی فعال، پرکار، منظم، خستگی‌ناپذیر، مصلحت‌اندیش، مردمدار، اهل سفرهای تجاری، متکی به مسائل مذهبی و عامل به امور دینی، دوستدار فامیل و بستگان و راهگشای مشکلات و در یک کلام «سنگ زیرین آسیاب بود» و به خاطر علاقمندی به اجرای مثبت امور؛ دلخوری و دلگیری به فکر و قلب خود راه نمی‌داد زیرا دلیلی برای ناراحتی از افراد نمی‌دانست و می‌خواست مسائل با محبت رفع شود.


بنیاد مرحوم محمدعلی فرشچیان توسط این مرحوم و با همراهی همسرش اجرا و اساسنامه‌اش تدوین شد، تا خانواده فرشچیان که همواره دستگیر افراد بسیاری بودند به برکت این بنیاد بتوانند تعداد افراد بیشتری را پوشش دهند.


بانو پروین فرشچیان با اشاره به اعتقاد پدر مرحومش مبنی بر اینکه در کار خیر فقط دو دست باید از این اقدام مطلع شوند؛ «دست دهنده» و «دست گیرنده» متواضعانه ادامه می‌دهد: اگر قرار بود به طور صد درصد طبق اوامر ایشان رفتار شود امور خیرخواهانه بدون ذکر نام بنیاد انجام می‌شد اما در نهایت مرحوم فرشچیان به عنوان پدری مهربان و متفکر با احترام به دیدگاه فرزندش برای مشخص بودن موضوع و پیشگیری از مسائل آتی، انجام امور خیر تحت عنوان «بنیاد فرشچیان» را پذیرفت تا امروز همه خدمات‌گیرندگان دعای خیر خود را بدرقه راه آنان می‌کنند.


 اعتقاد داشت عبادت به جز خدمت خلق نیست 


وی در پاسخ به این سوال که اهداف بنیاد به چه میزان در همدان محقق شده است، می‌گوید: مرحوم حاج محمد‌علی فرشچیان بر این نکته اعتقاد داشت که عبادت به جز خدمت خلق نیست و امید داشت بنیاد فرشچیان بتواند هر کاری را برای خلق خدا انجام شود و مردم بتواند از آن استفاده کنند.


فرزند مرحوم محمدعلی فرشچیان در خصوص چگونگی آغاز فعالیت خیرخواهانه خانواده فرشچیان در همدان با بیان اینکه پدر به واسطه صادرات همواره مقادیر زیادی فرش از شهرستان‌های مختلف استان خریداری می‌کرد عنوان می‌کند: ایشان هر سال عید به واسطه علاقه به امام حسین‌(ع) با ماشین شخصی به کربلا می‌رفتند و بعد از ملاقات با حاج‌آقا عندلیب‌زاده که از بستگان همسرش بود از راه همدان به عراق حرکت می‌کردند.



بیمارستان قبل از تخریب جهنمی بوده که توسط مرحون فرشچیان از نو ساخته شد


وی با یادآوری اینکه پدرش در مقطعی از زمان علاقمند به ساخت بیمارستان قلب و عروق فرشچیان در تهران بود اما این کار به دلایلی انجام نشد تا این فرصت به مناطق کمتربرخوردار اختصاص یابد، می‌گوید: آب و هوای مناسب، زیر پوشش قرار دادن ۶ استان غرب کشور و وجود فردی مدیر، مدبر و امین همچون مهندس حصاری (نوه دختری حاج آقا عندلیب‌زاده) مزید بر علت شد که مرحوم فرشچیان سرمایه‌گذاری در ابعاد گسترده و ساخت مرکز آموزشی درمانی فرشچیان سینا و مرکز آموزشی درمانی قلب و عروق فرشچیان را بپذیرد.


بانو پروین فرشچیان با بیان اینکه نگاه مقایسه‌ای وضعیت سال‌های گذشته بیمارستان با وضعیت کنونی گویاست که این بیمارستان قبل از تخریب جهنمی بوده که توسط فردی خیر از نو ساخته شده است، به خاطره‌ای از روزهای آغازین افتتاح بیمارستان اشاره کرده و می‌گوید: زمانی که از یکی از بیماران خواستند برای ملاقات فامیل خود به بیرون از بیمارستان تازه‌ساز روانی برود آن بیمار گفت «من نمی‌خوام هیچ فردی رو ببینم شما می‌خواهید من را از اینجا به همان جای سابق ببرید».


وی اضافه می‌کند: برای ساخت بیمارستان روانپزشکی الگویی برای بنیاد فرشچیان وجود نداشت اما اقدامات مبتکرانه و ضمن توجه به جزییات در ساخت بیمارستان روانپزشکی فرشچیان با در نظر گرفتن توجه به بهبود روحیه بیماران در نظر گرفته شد.


فرزند مرحوم محمدعلی فرشچیان با بیان اینکه هم‌اکنون بهترین خدمات در مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق‌تخصصی قلب و عروق فرشچیان با هزینه حداقلی ارائه می‌شود، می‌گوید: علاوه بر خدمات بسیار ارائه شده به مردم همدان مردمان بسیاری از دیگر نقاط کشور نیز از خدمات بهره‌مند می‌شوند همچنین در موضوع توریسم سلامت هم و ارزآوری برای کشور هم می‌تواند موثر واقع شود.


وی ابراز امیدواری می‌کند نسل‌های آتی خانواده فرشچیان به ویژه بانوان این خاندان لیاقت و سعادت داشته باشند که در راه مرحوم محمدعلی فرشچیان و همسر مرحومش قدم بگذارند.


بزرگترین خیر برای بانوان سازندگی در خانواده و امور خیرخواهانه است


بانو پروین فرشچیان در قالب پیامی به جامعه بانوان ضمن اشاره به اینکه با اندوخته کوچک هم می‌شود در امور خیر مشارکت کرد می‌گوید: بزرگترین خیر برای یک خانم این است که همچون همسر مرحوم محمد‌علی فرشچیان در رابطه با زندگی، همسر و فرزندانش مسائل سازنده زندگی را مد نظر قرار دهد زیرا این سبک زندگی لذت بیشتری برای سازندگان آن زندگی خواهد داشت.


وی با یادآوری اینکه مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی فرشچیان با وجود سرمای شدید هوا در ۳۰ ماه کاری انجام شد و مرکز آموزشی درمانی قلب و عروق فرشچیان نیز به دلیل مسائل مختلف کشور در مدت زمان طولانی‌تر به بهره‌برداری رسید، ابراز امیدواری کرد که مرکز جامع سرطان که به تازگی به دلایل متعدد از جمله نیازهای مردمی در این حوزه توسط بنیاد فرشچیان در حال ساخت است هر چه زودتر افتتاح شود زیرا توقف پروژه ضرر و زیان مالی بسیاری دارد و شروع مجدد آن کاری سخت و هزینه‌بر است.


فرزند مرحوم محمدعلی فرشچیان به عنوان کلام پایانی می‌گوید: هر قدر روسای دانشگاه، روسای بیمارستان با بنیاد فرشچیان همراهی داشته باشند بنیاد می‌تواند سرویس بهتری ارائه دهد چراکه بنیاد با تمام توان خود برای شهر کار می‌کند و یک ریال از منافع مادی هیچ یک از اقدامات به بنیاد نرسیده است و درآمد موجود مجددا صرف امور خیریه در همان شهر می‌شود.


زمانی که دیدگاهش را در خصوص اختتامیه «جشنواره شهروندان برگزیده همدان» که در آن کلید طلایی شهر همدان به خانواده خیر بزرگوار مرحوم محمد‌علی فرشچیان اهدا و خانواده‌اش به عنوان شهروند افتخاری همدان معرفی شدند جویا شدم، با لبخندی دلنشینی که پایان‌بخش این گفت‌وگو بود این اقدام را کاری زیبا و انگیزشی برای جامعه خیرین به ویژه نسل جوان عنوان کرد.


منبع:فارس


  • گروه خبری : مديريت درمان ,سایر,اخبار معاونت,آموزشی
  • کد خبر : 100244
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

نشانی: 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 934
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 415868
تعداد کاربران بر خط 6